• Folklore en traditie

 

Florennes nodigt je uit om de grootse folkloristische mars ter ere van Sint-Pieter en Sint-Paul bij te wonen. Unesco-erfgoed.

Elk jaar, sinds meer dan 180 jaar, is Florennes het toneel van een van de belangrijkste folkloristische marsen in de regio Entre-Sambre-et-Meuse.

Van het ontwaken tot de "terugkeer" verzamelen de 3 gezelschappen een totaal van meer dan 1500 mannen met wapens en in traditionele klederdracht. Ze defileren gedurende drie dagen in de straten van Florennes. 

Verloop van de mars

  • 8.00 uur: traditionele mis in de kerk van Florennes
  • 8.30 uur: vertrek van de stoet.
  • Laat in de middag op zondag: het bataljon op een plein in het park van het kasteel van de hertogen van Beaufort. Een prachtige show die je niet mag missen!
  • 20.00 uur: terugkeer van de stoet

Oorsprong

De volksmarkten van de Entre-Sambre-et-Meuse, van religieuze oorsprong uit de middeleeuwen en vervolgens getekend door de Napoleontische tijd, hebben hun eigen tradities, gewoontes en regels.

Immaterieel Erfgoed van Unesco

Sinds december 2012 staat de Entre-Sambre-et-Meuse Marche op de representatieve lijst van immaterieel erfgoed van de Unesco.

Een niet te missen evenement voor liefhebbers van het genre!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juli 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden