pdf

Tramfestival in Thuin

  • Festival
Evenement gepland voor de maand augustus 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kom naar het jaarlijkse festival van het Ontdekkingscentrum van de Buurtspoorweg! Ontdek de trams in alle mogelijke vormen, in Thuin.

Een uniek evenement in Wallonië

Ontdek de verlenging van de lijn naar Biesme-sous-Thuin, via het Bois du Grand Bon Dieu. Een festival dat zowel historische als sprookjesachtig is met oud gerenoveerd materieel en je meeneemt op een reis door het verleden om te herbeleven van onze voorouders hebben meegemaakt.

Wat kan je er ontdekken?

Zeer diverse voertuigen, soms meer dan honderd jaar oud en prachtig gerestaureerd, worden voorgesteld aan jong en oud. Ze rijden van 10.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur.

Adem de frisse lucht in van het platteland en de bossen van de streek van Thuin die je op 'hoge snelheid' doorkruist. Raak het prachtige gelakte houtwerk of de prachtige smeedijzeren leuningen aan die met geduld en kennis van onze oude Waalse ambachtslieden zijn gemaakt, luister naar het typische lawaai van de wielen op de rails, tril in de wagons met Spartaans maar authentiek comfort, kortom... laat je rijden en dompel je onder in het verleden!

Het museum en de bar zijn de hele dag geopend voor een onvergetelijke familie-uitstap.

Maak gebruik van het evenement om het ontdekkingscentrum van de Buurtspoorweg te bezoeken. Dit is een museum gewijd aan de geschiedenis van de buurtspoorweg die de oude lijn tussen Thuin en Lobbes uitbaatte.

 

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand augustus 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.