• Folklore en traditie

De Tchesse aux Macrales (of heksenjacht) in Ermeton is een folkloristische parodie op de veroordeling van heksen in de 16e eeuw.

Een beetje geschiedenis

In de 16e eeuw waren er 4 heksenprocessen in Ermeton. De inquisitie voerde een ongenadig harde jacht op hen. Een aangifte of gewoon pure verzinselen waren vaak genoeg om verdacht te worden als heks.

Sinds 1998 herdenkt Ermeton met een folkloristische reconstructie deze trieste periode in de geschiedenis op 'vette zondag' (zondag voor vette dinsdag).De enige ambitie is amusement... een spel waarbij de moraal overwint.

De veroordeling is totaal onvoorspelbaar... Verrassing verzekerd!

Verloop van de folkloristische dag:

  • 12.00 uur: proeverij van de Tchabotte
  • 15.30 uur: kindervoorstelling
  • 18.00 uur: verzamelen en officiële opening van de heksenjacht (vertrek van de stoet, fakkeltocht en gevangenneming van de heksen)
  • 19.30 uur: heksenveroordeling
  • 20.00 uur: carnavalsfuif

Fun en spot verzekerd!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Op zondag 27 februari 2022

Vanaf 12.00 uur

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden