• Folklore en traditie

Kom de eeuwenoude regionale traditie van het middeleeuwse crosse-spel in Chièvres ontdekken.

Chièvres bestendigt met plezier een eeuwenoude regionale traditie, dicht bij het spel van de middeleeuwse lacrosse (populair spel).

Het ongebruikelijke straatspel is een van de origineelste en waarachtigste tradities van Wallonië. Het spel bestaat erin een "chôlette" (bal in hout of schuim) met een "rabot" (stick) te slaan en tonnen bier te raken, die voor elk café opgesteld staan. Gedurende de hele dag houden de spelers even stil voor elk café en als de avond gevallen is, wordt een traditionele maaltijd geserveerd.

Een paar dagen eerder wordt tijdens de Soumonces, de Prins van de Straatcrossage gekozen!

Vanaf 12 uur 's middags in alle straten van Chièvres.

Dit evenement vindt elk jaar plaats, de dag na Mardi Gras.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Op woensdag 02 maart 2022

Van 12.00 tot 18.00 uur

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden