• Folklore en traditie

Beleef de speciale folklore van een gans dorp tijdens dit ongewone volksfeest van Jean-Jean du Ballon in Ellezelles.

Naar aanleiding van de noodlanding van een luchtballon, rond 1850, besluiten de bewoners deze speciale gebeurtenis in de geschiedenis van het "Pays des Collines" te herdenken door een jaarlijks volksfeest.

Het betreft een feest waarop het bier rijkelijk vloeit, van ham en mattentaart wordt genoten. Je vindt er: 

  • fanfares
  • harmonieorkesten
  • praalwagens
  • reuzen (waaronder Jean-Jean, die de burgervader van destijds uitbeeldt)
  • diverse groepen

In het centrum van Ellezelles vindt het slotrondo plaats. Wees getuige van de traditionele ballonvaart van Jean-Jean, die in een rieten mand boven een strovuur wordt gehesen.

Mis deze grote folkloristische opkomst niet!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Op maandag 06 juni 2022

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden