• Bijeenkomst

Traditie en folklore op het programma van het Jachtfeest en de grote wildmarkt van Bouillon.

Sint-Hubertus wordt beshouwd als de patroonheilige van de jacht. De stoet met jagers, jachthonden en verschillende verenigingen wordt opgeluisterd met hoorngeschal.

Je kan allerlei seizoens- en jachtproducten kopen op de grote wildmarkt, die georganiseerd wordt op de Boulevard Heynen van 10.00 tot 18.00 uur.

Alle fauna van de Ardennen zijn present: everzwijn, ree en hertachtigen.

Andere streekproducten (honing, kaas, gerechten, bieren, aperitieven, champagnes, likeuren...) worden ook aangeboden, ter plaatse op te eten of om mee te nemen.

Het jachtfeest wordt altijd op 11 november gevierd, Wapenstilstandsdag: een een plechtige ceremonie wordt gehouden in de Sint-Pieter-en-Paulus-kerk om 10.00 uur en wordt bijgewoond door hoornblazers. De kleine en grote dieren worden vanaf 15.00 uur verwacht op het kerkplein voor de zegening.

De hele dag lang paraderen hoornblazers door de markt en de stad. Je kan ook de burcht bezoeken voor een uitzonderlijke roofvogelshow op de binnenplaats. De valkenier verrast je met de spectaculaire roofvogels in vlucht.

Gratis toegang tot de animaties in de stad en betalende toegang tot het kasteel (normale prijs, zonder extra kosten).

Boulevard Heynen,6830Bouillon
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Op donderdag 11 november 2021

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden