• Folklore en traditie

Kom naar Doornik en woon de processie bij in herinnering aan de bevrijding van de pest in 1092.

De optocht wordt gekenmerkt door de pracht van de kostuums van de deelnemende groepen en de rijkdom van de reliekschrijnen die in volle ornaat worden meegevoerd.

Deze historische en religieuze processie voert dan ook de belangrijkste schatten van de kathedraal door de stad, begeleid door broederschappen en groepen in kostuums van destijds. Dit alles in het gezelschap van muzikanten en koren.

Een werkelijk schitterend spektakel!

  • Elke tweede zondag van september.
  • Vertrek van de processie vanaf de Kathedraal omstreeks 10.00 uur en terugkeer rond 11.45 uur. 
  • Rondleidingen in de kathedraal om 11.00 en 16.00 uur (in FR, NL en gebarentaal).
COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden