• Folklore en traditie

 

Florennes nodigt je uit om de grootse folkloristische mars ter ere van Sint-Pieter en Sint-Paul bij te wonen. Unesco-erfgoed.

Elk jaar, sinds meer dan 180 jaar, is Florennes het toneel van een van de belangrijkste folkloristische marsen in de regio Entre-Sambre-et-Meuse.

Van het ontwaken tot de "terugkeer" verzamelen de 3 gezelschappen een totaal van meer dan 1500 mannen met wapens en in traditionele klederdracht. Ze defileren gedurende drie dagen in de straten van Florennes. 

Verloop van de mars

  • 8.00 uur: traditionele mis in de kerk van Florennes
  • 8.30 uur: vertrek van de stoet.
  • Laat in de middag op zondag: het bataljon op een plein in het park van het kasteel van de hertogen van Beaufort. Een prachtige show die je niet mag missen!
  • 20.00 uur: terugkeer van de stoet

Oorsprong

De volksmarkten van de Entre-Sambre-et-Meuse, van religieuze oorsprong uit de middeleeuwen en vervolgens getekend door de Napoleontische tijd, hebben hun eigen tradities, gewoontes en regels.

Immaterieel Erfgoed van Unesco

Sinds december 2012 staat de Entre-Sambre-et-Meuse Marche op de representatieve lijst van immaterieel erfgoed van de Unesco.

Een niet te missen evenement voor liefhebbers van het genre!

Contact

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Op zondag 03 juli 2022

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden