• Folklore en traditie

Traditioneel carnaval, erkend als Mondeling en Immaterieel Erfgoed van de mensheid door Unesco. Meer dan 900 Gilles verwachten je in Binche.

Ontdek een folkloristisch evenement dat voortkomt uit een lange mondelinge traditie die de deelnemers het gevoel geeft uniek te zijn.

Programma 

Vette zondag

Vanaf 9.00 uur brengen de verklede deelnemers, met de klank van de tamboers of de viola de stad tot leven.
Vanaf 16.00 uur vertrekt de stoet op de kruisting van de Avenue Burlet en de Avenue Wanderpepen.
18.00 uur: ontbinding van de stoet op de Avenue Charles Deliège

Vette maandag

Vanaf 10.00 uur komen de jongeren buiten met de viola
16.00 uur: muzikale uitstap van de kinderen
16.30 uur vindt het Rondo van de vriendschap plaats op de Grand-Place
19.00 uur: vuurwerk aan het station

Vette dinsdag

Vanaf 8.30 uur: parcours van de Gilles, Boeren, Zeelui, Pierrots en Harlekijnen door de stad. Verzameling op de Grand-Place en receptie op het Stadhuis. Gilles en Boeren dragen het traditionele wassen maker.
Vanaf 15.00 uur: stoet van de Gilles, Boeren, Zeelui, Pierrots en Harlekijnen. Vertrek op de Place de Battignies, richting Grand-Place. De Gille draagt zijn hoed met struisvogelveren en gooit sinaasappelen langs het hele parcours.
Rond 17.30 uur: aankomst op de Grand-Place voor het rondo.
Vanaf 20.00 uur: vertrek op de Avenue Charles Deliège voor de lichtstoet en het rondo op de Grand-Place
21.30 uur: vuurwerk

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden