• Folklore en traditie

Bewonder de grote stoet, de prachtige kostuums en de Reuzen tijdens het carnaval van Dinant: Guinguet, Cafonnette en het paard Bayard!

Verkleed je en doe mee met de kruiwagenversierwedstrijd!

Je ontmoet er ook de bekende reuzen van Dinant:

  • het paard Bayard: volgens de legende kon dit paard de Maas in slechts een sprong oversteken. Dat is wat hij gedaan heeft in Dinant. Hij stootte zich af van een rots die gespleten werd door zijn hoeven!
  • Guinguet en Cafonnette: in 1815 redden de broers Debri, ook wel "les Guinguet" genoemd, Dinant door de kozakken tegen te houden aan de doorvaart van Bayard.

Geniet van de sympathieke en kinderlijke sfeer van het carnaval van Dinant!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand maart 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden