0Resultaten

Heb je zin in een wandeling met de rolstoel of Joëlette, wil je deelnemen aan een zintuiglijke rondleiding of een streekproducent ontmoeten? In Wallonië vind je meer dan honderd activiteiten en attracties die toegankelijk zijn volgens je specifieke behoeften.

Om je te helpen kiezen, stellen we je 2 soorten aanbiedingen voor aangepast aan je handicap:

  • Toegankelijke activiteiten met het certificaat Access-i.
  • Zelfverklaarde toegankelijke activiteiten of zonder certificaat.

Attracties en activiteiten met het certificaat Access-i

Dankzij deze officiële certificering kan je gemakkelijk het  toegankelijkheidsniveau van een museum, een brouwerij of een wandeltocht in Wallonië ontdekken.

Dan rest er je enkel nog je geluk te vinden tussen een breed scala aan ervaringen zoals:

Zelfverklaarde attracties en activiteiten

Heel wat toeristische plaatsen hebben faciliteiten voor bezoekers met een handicap (liften, loopbruggen, aangepaste toiletten voor rolstoelen, enz.), bieden gratis toegang of bieden activiteiten op maat aan voor blinden en slechtzienden, maar ook voor mensen met een mentale handicap.

Deze initiatieven, die niet gecertificeerd zijn, worden door touroperators en managers zelf gecommuniceerd. Je moet dus contact met hen opnemen om meer te weten te komen over het toegankelijkheidsniveau van de gekozen plaats of bezoek.

Er staan je unieke en verrijkende ervaringen te wachten. Laat je verleiden door een rit met een spoorwegfiets in de vallei van de Molignée of door een bezoek in gebarentaal aan het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve.

Raadpleeg onze toeristische voorstellen die voor iedereen toegankelijk zijn. Veel ontdekkingsplezier!

Plaats

Categorie

PBS-label (officieel)

Geen PBS-label

Naam