• Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Industrieel erfgoed

Op een paar kilometer van Bergen ligt Le Grand-Hornu, het pronkstuk van het Europese industriële erfgoed van de 19de eeuw dat door de Unesco als werelderfgoed geklasseerd werd. Je beleeft er een geweldige dag met je geliefde.

Twee bezoeken op één plek

Ga hand in hand op ontdekking op de site van deze voormalige steenkolengroeve met neoclassicistische architectuur, waar je twee 'must sees' van de hedendaagse kunst en het design in Wallonië vindt.

CID - centre d'innovation et de design

Dompel je onder in de wereld van hedendaags design, architectuur en toegepaste kunst en ontdek een programma van tentoonstellingen en van activiteiten die innovatie, experimenteel onderzoek en de opkomst van nieuwe onderzoeksthema's in verband met die domeinen onder de aandacht brengen. 

MAC'S - Musée des Arts Contemporains

Laat je overdonderen tijdens een bezoek aan deze plaats waar internationale hedendaagse creaties onder al hun aspecten centraal staan. 

Deze kunstenaars stelden hun werk al tentoon: Luciano Fabro, Giuseppe Penone, Marie José Burki, Anish Kapoor, Patrick Corillon, Jean-Luc Mylaine, Robert Mappelthorpe, Christian Boltanski, Ann Veronica Janssens, Thierry De Cordier, Gilbert and Georges, Art and Language…

Maak je dag compleet

De Brasserie du Grand-Hornu ontvangt je in een indrukwekkend decor en biedt je een smakelijk menu aan, waarbij vooral authentieke lokale producten en streekgerechten gebruikt worden.

Nadien ga je langs in de Artshop. Je kan er boeken en catalogi kopen die je bezoek helemaal af maken.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

CID GRAND-HORNU

- 50%
op de individuele toegangsprijs voor volwassenen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Hetzij € 5 in plaats van € 10
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Diensten

Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - IT - NL - Individueel - DE - EN - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden