• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 5,3 km begint bij de Brasserie d'Achouffe, waar de Chouffe wordt gebrouwen. Het is een lus te voet in het dorp van de Nutons. Trouwens, ken je hun legende?

Deze typisch Ardense dwergfiguren woonden in een grot (Trou des Nutons, Route de La Roche in Houffalize) en hadden een tunnel die naar de kapel Notre-Dame de Fôret ging, tussen Taverneux en Sommerain.

's Nachts repareerden ze de schoenen van de inwoners van Houffalize. Vandaar de populariteit van Houffalize als de stad van de Nutons. In 1807 zochten twee rebellen uit de omgeving hun toevlucht in het gat. Het waren schoenmakers. 's Nachts liet de plaatselijke bevolking hun gescheurde schoenen en proviand achter bij de ingang van de grot. De volgende dag vonden ze ze gerepareerd.

Vertrek: Brasserie d'Achouffe, Achouffe, 8 - 6666 Wibrin
Afstand: 5,3 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: blauwe achtergrond met witte horizontale rechthoek en nr. 27

Laat je betoveren door het dorp van de Nutons!

Al onze wandelingen van minder dan 10 km

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden