Trek er deze zomer met je gezin op een steenworp afstand van huis tussenuit. Hier is onze selectie van activiteiten voor vakanties of weekenden die plezier en leren combineren.

Wetenschap, ontwaken en natuur

Dromen je kinderen ervan om op de maan te lopen? Ben je het beu om je huishoudelijke apparaten te zien verdwijnen om ze vervolgens te zien veranderen in instrumenten voor het observeren van natuurverschijnselen in de tuin? Met onze selectie van activiteiten zullen je Nobelprijswinnaars in de dop genoeg te doen hebben:

Euro Space Center - Transinne - Nouveautés 2020

Dag van de astronaut in het Euro Space Center | Transinne

Het enige uitstapje in Europa waar je je astronaut kunt voelen. In het themapark Euro Space Center ontdek je én ervaar je van alles over ruimtevaart en het heelal.
Des enfants jouent à devenir des bâtisseurs au Pass, musée des sciences, à Frameries

Sparkoh! | Wetenschappelijk avonturenpark in Frameries, vlak bij Bergen

Sparkoh!, nabij Bergen is een unieke attractie met interactieve ruimtes en leuke animaties voor jong en oud. Zo ontdek je wetenschap op een andere manier!
Comblain

Grot van Comblain | Spannend natuurspektakel in de buurt van Luik

Nieuwsgierig of avontuurlijk? Verken de ondergrondse wereld van de Grot van Comblain, een natuurlijk juweeltje genesteld in het hart van de Ourthevallei op ongeveer 30 km van Luik.
Houtopia - centre récréatif - enfants - Houffalize

Houtopia | Een wereld gewijd aan de 5 zintuigen in Houffalize

Gelegen in Houffalize, in het hart van de Ourthevallei, is Houtopia een plek voor oriëntatie en ontplooiing gewijd aan de ontdekking van de 5 zintuigen.

Erfgoed en cultuur

Wil je met je kinderen het belangrijke erfgoed van Wallonië ontdekken? Zet de consoles uit en duw de deuren van de tempels van kennis open, laten we op een culturele en leuke reis gaan!

Venez découvrir l'Abbaye de Villers-la-Ville et ses ruines, dans le Brabant Wallon

Abdij Villers-la-Ville en de tuinen | Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië

De Abdij van Villers, gesticht in 1146, is een van de meest prestigieuze getuigenissen van het leven van de monniken van de cisterciënzerorde. Het wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische locaties in Europa.
Abbaye - Stavelot - Espaces - Tourisme - Culture - Wallonie insolite

De Abdij van Stavelot, culturele hotspot in de provincie Luik

De Abdij van Stavelot, gelegen in de provincie Luik, nodigt je uit om tal van culturele en educatieve ontdekkingen te doen.
Kom de historische site van Le Grand-Hornu bezoeken, Unesco-erfgoed sinds 2012

Site van Le Grand-Hornu en CID | Erfgoed, design en innovatie

Wanneer een oude steenkoolmijn die Unesco-werelderfgoed is, een centrum voor innovatie en design wordt, krijg je het CID in Le Grand-Hornu.
Chemin de Fer à vapeur des Trois Vallées - Mariembourg - Treignes

Stoomtrein der 3 valleien, Mariembourg en Treignes

Geniet van een reis door de tijd aan boord van een echte stoomtrein die je meeneemt op ontdekkingsreis naar de Valleien van de Viroin en de Haute-Meuse.
Marcinelle - Bois du Cazier - mine - charbonnage - patrimoine mondial de l'UNESCO

De site van het Bois du Cazier en zijn terrils | Opmerkelijke gedenkplaats

Het Bois du Cazier, een belangrijke getuige van het industriële verleden van Wallonië, is vandaag de dag een gedenkplaats die de leefomstandigheden en de immigratie van de arbeiders illustreert. Een bezoek dat aanzet tot reflectie en waar je van ondersteboven zult zijn.
Dubuisson - Beerstorium - Musée - brasserie - Pipaix

Dubuisson Beerstorium | Museum over de brouwerij in Pipaix

Het Dubuisson Beerstorium is een museum dat de geschiedenis van de oudste brouwerij van Wallonië vertelt, in het prachtige kasteel van Ghyssegnies in Pipaix.
Dubuisson - Beerstorium - Musée - brasserie - Pipaix

Dubuisson Beerstorium | Museum over de brouwerij in Pipaix

Het Dubuisson Beerstorium is een museum dat de geschiedenis van de oudste brouwerij van Wallonië vertelt, in het prachtige kasteel van Ghyssegnies in Pipaix.

Herinneringstoerisme

Stellen je kinderen je steeds weer vragen over de grote oorlogen waar je sprakeloos van wordt? Ontdek samen de geheimen van de grote gebeurtenissen die de geschiedenis van België en Wallonië hebben getekend:

Herinneringstoerisme in het Wellingtonmuseum in Waterloo

Wellingtonmuseum in Waterloo, terug naar de Slag van 1815

Het hoofdkwartier van de Hertog van Wellington stelt voor jou de deuren open in het centrum van Waterloo. Duik in de geschiedenis van de laatste veldslag van Napoleon dankzij een indrukwekkende verzameling van voorwerpen uit die periode!
Bastogne - War - Museum

Bastogne War Museum | Herdenkingscentrum van de Tweede Wereldoorlog

Ontdek het Bastogne War Museum, het herdenkingscentrum voor de Tweede Wereldoorlog. Laat je onderdompelen in grootste veldslagen van 40-45, waaronder de Slag om de Ardennen.
Fort - Eben-Emael - Europe

Fort van Eben-Emael | Monument van de Tweede Wereldoorlog

Het Fort Eben-Emael werd tussen 1932 en 1935 gebouwd om de Belgische verdediging tegen Duitsland te versterken. Het Fort ligt langs het Albertkanaal, op de grens met Duitsland.

Vrijetijds- en buitenactiviteiten

Zit je kroost vol energie? Geef je de voorkeur aan dynamische vrijetijdsactiviteiten waarbij ze hun energie kwijt kunnen en nieuwe avonturen in de vrije natuur kunnen beleven? Hier zijn wat uitdagingen om aan te gaan:

Dinant Evasion - Parc accrobranche - Dinant Aventure - Accrobranche

Boomklimpark Dinant Aventure | Dinant Evasion

Met uitzicht over de Lesse- en de Maasvallei biedt het park Dinant Aventure sensationele attracties in een adembenemend natuurlijk kader.

Western-City, het Amerikaanse Westen wacht op je in de Ardennen

Cowboys, indianen, sheriff, saloon en alle magie van de verovering van het Amerikaanse Westen wachten op je bij Western-City in Chaudfontaine.
Lacs de l'Eau d'Heure - le site des plus grands lacs de Belgique

Les Lacs de l'Eau d'Heure | Het grootste merengebied van België

Bij de Lacs de l'Eau d'Heure ontdek je alles over de bouw van de dam en geniet je van de vele activiteiten in en rondom water.

Accommodaties

Op zoek naar leuke toeristische accommodaties waar je met je gezin terechtkunt? Ontdek onze selectie toeristische accommodaties die perfect zijn aangepast aan een verblijf met het gezin in Wallonië: 

Hôtel & restaurant - Van der Valk Hôtel - Nivelles Sud

Hotel & restaurant Van der Valk Nivelles-Sud

Dit luxehotel is gelegen aan de toegangspoort van Nijvel, op 20 minuten van Brussel, en is ideaal voor ecotoerisme, met luxekamers en een restaurant.
Web Famille - Domaine de Massembre - Plaine de jeux - centre de vacances - Heer

Domein van Massembre, vakantiecentrum in Heer-sur-Meuse

Iedereen beleeft pret in Massembre! Kom met je gezin of vrienden, leerlingen of collega's overnachten in het bos.

Vakantiedomein Le Floréal in La Roche-en-Ardenne

Het vakantiedomein Le Floréal in La Roche-en-Ardenne ligt in een groene omgeving aan de oever van de Ourthe. Het restaurant biedt seizoensmenu's.

Kaleo-verblijven | Verblijven en activiteiten voor iedereen in Wallonië

Een weekendje weg of een vakantie met familie, in groep of onder vrienden? Een groepsverblijf in een gîte of een herberg van Kaleo, kies de formule die bij je past.
Hôtel Dolce La Hulpe Brussels - Exterior

Dolce La Hulpe Brussels | Wellnesshotel in het Zoniënwoud

Dit 4-sterrendesignhotel en wellnesscenter ligt op 15 km van het centrum van Brussel en is de ideale bestemming om tot rust te komen.
Hôtel Dolce La Hulpe Brussels - Exterior

Dolce La Hulpe Brussels | Wellnesshotel in het Zoniënwoud

Dit 4-sterrendesignhotel en wellnesscenter ligt op 15 km van het centrum van Brussel en is de ideale bestemming om tot rust te komen.

 Geen tijd om je te vervelen met je gezin deze zomer in Wallonië en de Ardennen!

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden