• Attracties
  • Park/tuin

Deze tuin, die is ontworpen door de landschapsarchitect Louis Fuchs, is in het midden van de 19e eeuw ontstaan uit de wil van enkele hooggeplaatste personen uit de burgerij van Bergen en werd vervolgens, aan het eind van de vorige eeuw, gekocht door de stad Bergen.

Dit landschapspark van 5 hectare is rijk aan een zeer fraaie dendrologische collectie, waarvan sommige exemplaren bijzonder oud en opmerkelijk zijn: een Amerikaanse walnoot, een treurlinde, een Byzantijnse hazelnootboom, enz.

Het omvat ook massa's eeuwenoude bomen, vijvers en gazons waar in het voorjaar niet minder dan 100.000 bloembollen bloeien en een betoverend schouwspel bieden.

Kanoën, een gezondheidsparcours, een kinderspeelplaats en een tennisbaan maken het park compleet.

Kom ontspannen in het park Waux-Hall in Bergen!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden