Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In de Tuin du Mayeur, in hartje Bergen, nodigt het Museum van de Doudou je uit om de rituele Ducasse te ontdekken en alles wat errond draait. De Doudou is een pareltje in het werelderfgoed en de Bergense folklore.

Het museum is gewijd aan de Ducasse van Mons, sinds 2005 door de Unesco erkend als immateriaal erfgoed. Je wordt er als het ware ondergedompeld in het legendarische gevecht tussen Sint-Joris en de Draak.

Eén museum, verschillende invalshoeken

In de uitnodigende ruimte ontdek je een uitzonderlijk erfgoed dat op verschillende manieren in de kijker wordt gezet: historisch, antropologisch, wetenschappelijk, artistiek, door een religieuze of lekenbril.

Zwevend tussen realiteit en fictie leer je de verschillende aspecten van dit universele en eeuwenoude verhaal beter begrijpen en waarderen.

De Tuin du Mayeur

Een bezoek aan het Museum van de Doudou is ook de ideale gelegenheid om de Tuin du Mayeur te ontdekken. Hij werd aangelegd in 1930 en pronkt met de beroemde fontein, de Fontaine du Ropieur.

Wil je de legendarische Ducasse van Bergen (her)beleven? Kom dan naar het Museum van de Doudou!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Gereduceerd tarief in plaats van volledig tarief

Dat is €6 in plaats van €9. Aanbod geldig tot 31/12/2024 onder voorbehoud van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass.

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden