Marche-en-Famenne ligt tussen de Lessevallei en de Ourthevallei. Toeristen vinden er een unieke mix van traditie en modern.

Dit charmante stadje in Belgisch Luxemburg biedt al het comfort van voorzieningen en diensten van een stad in een groene omgeving.

De stad werd prachtig gerenoveerd terwijl het Museum van de Famenne, leven en erfgoed in de Famenne in Marche werden bewaard. Enkele karaktervolle gebouwen gaan terug tot de 17de eeuw en de straten doen nog denken aan de steegjes waar het gezellig flaneren was. Daarom werd de stad Marche in 2011 gekozen als Belgiche laureaat van de Europese EDEN-wedstrijd. Een beloning voor het behoud en het in de kijker zetten van haar bouwkundig erfgoed.

Meer informatie

Geniet van een fietstocht in de Condroz-Famenne

Huis voor Toerisme Famenne - Ardennen Ourthe & Lesse

Bij het Huis voor Toerisme Famenne- Ardennen Ourthe & Lesse kan je terecht voor excursies, accommodaties, activiteiten en toerisme in een prachtige Waalse streek. Een mix van natuur, tradities en streekproducten. De dorpen Beauraing, Durbuy, Hotton, Houyet, Marche, Nassogne en Rochefort heten je welkom!
 


 

Bezoeken in Marche-en-Famenne

Marche-en-Famenne - Musée de la Famenne

Famenne & Art Museum | Marche-en-Famenne

In een prachtig geklasseerd 18e-eeuws huis, is het Famenne & Art Museum een plek vol herinneringen, emoties en respect.


Parc - château - van der Straten

Park en Kasteel van der Straeten

Dit privépark met een oppervlakte van 3 ha omringt het Stadhuis van Marche-en-Famenne, een prestigieus kasteel dat prachtig gerenoveerd is....
 


 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden