In hartje Waals-Brabant is Ottignies–Louvain-la-Neuve een unieke stad, oorspronkelijk ontwikkeld om toegankelijk te zijn voor iedereen. Ze bestaat uit twee stadscentra met verschillende oorsprong en karakteristieken, Ottignies en Louvain-la-Neuve.

Personen met beperkte mobiliteit & toegankelijkheid

In 2013 werd Ottignies-Louvain-la-Neuve gekozen als European Destinations of Excellence dankzij haar vele troeven op vlak van toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit.

Voetgangersstad, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een venster op de wereld... De stad Ottignies - Louvain-la-Neuve zal je verleiden met zijn onvergelijkbare sfeer. Het is een bruisende stad met tal van culturele en folkloristische activiteiten zoals de beroemde 24 uur Fietsen.

Meer informatie

Louvain-la-neuve - Place de L'université - Fontaine Leo

Dienst voor Toerisme-Inforville | Ottignies Louvain-la-Neuve

De Dienst voor Toerisme-Inforville verwelkomt je in de Galerie des Halles en informeert je over wat er te doen en te zien is in de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve.
 

 

Bezienswaardigheden in Ottignies - Louvain-la-Neuve

 

Musée L, vue d'extérieur

Het Musée L | Het universitair museum in Louvain-La-Neuve

Het Universitair Museum in Louvain-la-Neuve, gelegen op de Place des Sciences, nodigt je uit om zijn uitgebreide interdisciplinaire collecties te bewonderen.
 


 


Ontdek het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve

Hergémuseum in Louvain-la-Neuve

Het Hergé Museum is een niet te missen stripbezoek in Louvain-la-Neuve in de provincie Waals Brabant.
 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden