Durbuy werd gekozen als "European Destination of Excellence" voor haar toeristische troeven en dankzij een uitstekend beheer op vlak van duurzaam toerisme.

De gemeente Durbuy, gelegen in het zuiven van België, in Wallonië, aan de voet van de Ardennen is een bekende en erkende bestemming. Ze wordt "de kleinste stad ter wereld" genoemd en is erin geslaagd alle actoren te mobiliseren om de materiële en immateriële hulpmiddelen op het grondgebied en de toeristische producten volop tot hun recht te laten komen, de gevolgen van het toerisme te beheren en een dynamisch communicatiebeleid te ontwikkelen.

Dit Middeleeuwse pareltje (de oude stad dateert uit 1331) vormt samen met de naburige dorpen en gehuchten een schitterend geheel. De verblijfssector wordt voornamelijk beheerd door kleine familiestructuren en kan heel wat toeristen ontvangen.
 

Meer info

Toeristische Dienst van Durbuy

 

Bezienswaardigheden in Durbuy
 

Kom de Megalietensite en het Megalietenmuseum van Wéris bezoeken

De Megalieten van Wéris spreken tot de verbeelding van de bezoeker

De op rij geplaatste megalieten van Wéris, in de buurt van Durbuy, bieden een verwarrend landschap dat buitengewoon is onder onze hemel. Deze dolmens dateren van 3000 jaar v.C.
 


Vormsnoeipark

Vormsnoeipark | Buitengewone tuin in Durbuy

Het grootste vormsnoeipark toegankelijk voor het publiek wacht je in Durbuy, het kleinste stadje ter wereld.


Le Labyrinthe de Durbuy, parc d'attractions insolite en Belgique

Het Labyrint van Durbuy | Een buitengewoon attractiepark

Het Labyrint is een buitengewoon attractiepark gelegen in de volle natuur in Barvaux-sur-Ourthe, nabij Durbuy, in de provincie Luxemburg.
 


Kaleo-gîte La Ferme in Villers-Sainte-Gertrude

De gîte, gelegen in het hart van een uitgestrekt bosrijk domein van 4 ha, op enkele kilometers van Durbuy, is het ideale kader voor talrijke activiteiten en wandelingen.
 


Kaleo Le Bovet in Villers-Sainte-Gertrude

De gîte, gelegen in het hart van een uitgestrekt bosrijk domein van 4 ha, op enkele kilometers van Durbuy, is de ideale omgeving voor vele activiteiten en wandelingen.
 


Gîte d'Étape - KALEO - Villers Sainte Gertrude - Hébergement - séjours - activités

Kaleo-gîte Le Strya in Villers-Sainte-Gertrude

De gîte, gelegen in het hart van een uitgestrekt bosrijk domein van 4 ha, op enkele kilometers van Durbuy, is het ideale kader voor talrijke activiteiten en wandelingen.
 


Kaleo-gîtes Les Dépendances in Villers-Sainte-Gertrude

De Kaleo-gîte Les Dépendances bestaat uit 4 gîtes met plaats voor 2 tot 50 personen.
 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden