De gemeente Stavelot is een van de drie finalisten van de EDEN-wedstrijd "European Destinations of Excellence" 2018. In het hart van een uitzonderlijke natuuromgeving, in de Haute Ardenne, aan de voet van de Hoge Venen, beschikt het Pays de Stavelot over tal van troeven om in alle seizoenen aan je wensen te voldoen.

3 must-see attracties om te onthouden

  • Het beschermde historische centrum van Stavelot en zijn abdij, met zijn 3 musea. Dit zeer oude benedictijnenklooster is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

De Abdij van Stavelot, culturele hotspot in de provincie Luik

Abbaye - Stavelot - Espaces - Tourisme - Culture - Wallonie insolite
De Abdij van Stavelot, gelegen in de provincie Luik, nodigt je uit om tal van culturele en educatieve ontdekkingen te doen.

  • De unieke site van de natuurlijke waterval van Coo, de belangrijkste waterval van België. Neem de stoeltjeslift naar de hoogtes van het dorp. Geniet dan van het prachtige uitzicht over de landschappen van de vallei van de Amblève.

Attractiepark Plopsa Coo, avontuur en plezier voor het hele gezin

Parc d'attractions - Plopsa Coo - plaisir - aventure - famille
Ontdek in hartje Ardennen Plopsa Coo, een ideale mix van natuur, avontuur en plezier in het familie attractiepark met de beroemde Watervallen van Coo.

  • Het legendarische Circuit van Spa-Francorchamps. Het organiseert onder andere de Grote Prijs F1 van België, gewijd aan de autosport.

F1-circuit van Spa-Francorchamps, een dag in poleposition

Circuit - Spa Francorchamps - F1 - Formule 1 - Belgique
Welkom in Spa-Francorchamps, het mooiste en bekendste racecircuit ter wereld!

Maar ook..... wandelingen, trails, fietsen, vissen, kajakken, paragliding en andere avontuurlijke sporten..... veel culturele, folkloristische en sportieve evenementen en een gevarieerd aanbod aan accommodatie en catering.

Bezoek het Pays de Stavelot, een van de mooiste en gezelligste streken van Wallonië!