• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Vierves-sur-Viroin, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, in het zuiden van de provincie Namen wordt verfraaid door de frisheid van de groene weiden die het omringen.

Het landschap wordt getekend door de Viroin. Dit dorp met steile straatjes en stenen huizen maakt deel uit van het Natuurpark Viroin-Hermeton. Er hangt een mediterrane sfeer.

Het dorp herbergt een geklasseerd en overdekt washuis uit de 19e eeuw.

Niet te missen

  • Het prachtige kasteel in klassieke stijl van de graven van Hamal
  • De stoomtrein die Mariembourg langs Vierves met Treignes verbindt. Tijdens de rit kan je het bijzondere landschap bewonderen.
  • Het traditionele Carnaval van Vierves-sur Viroin, een van de oudste in het land!

Adresjes om te eten

  • Le Petit Menil: menu's met streekproducten en wild in het seizoen. Je kan er ook overnachten
  • Het café-restaurant La Folie des Saveurs: de Franse keuken met verse kwaliteitsproducten

Ben je van plan om Vierves-sur-Viroin te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden