pdf

Soiron, een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • Zicht op Soiron, in de provincie Luik. Een van de mooiste dorpen van Wallonië
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Tussen boomgaarden, graslanden en bosjes staat Soiron. Ontdek een leefomgeving in Maasstijl, de prachtige Saint-Rochkerk, twee kastelen of, wat buitengewoner is, een ast. Vergeet niet om de lokale specialiteiten te proberen!

Maaserfgoed

In het hart van het Pays de Herve heeft Soiron zich ontwikkeld tussen boomgaarden en graslanden. Het dorp wordt doorkruist door een beekje genaamd Bola. Door de mooie steegjes ontdekt u een bewaard gebleven leefomgeving in de lokale stijl van de 17e en 18e eeuw, met een combinatie van baksteen en zandsteen of kalksteen. Te ontdekken:

de imposante kerk Saint-Roch, geklasseerd (18e eeuw)
het Château de Soiron, in Lodewijk XV-stijl (begin 18e eeuw)
het kasteel van Sclassin (eind 16e eeuw)
Het pittoreske karakter van het dorp wordt geaccentueerd door de aanwezigheid van een klein erfgoed: kruisen, potalen, een wasserij, een gemeenschappelijke brouwerij. Een bijzonder gebouw op een hoogte, met 160 gaten, getuigt van een activiteit uit het verleden: de teelt van vollere distel.

Soiron viert feest

Soiron sur Scène is een familie-evenement dat u niet mag missen in augustus! Dit landelijke en ambachtelijke straatfeest vult de straten van dit prachtige dorp met gelach en magie. Dit is een kans om de straten van Soiron vanuit een ander perspectief te ontdekken.......

Voor de fijnproevers

Van de Haan tot de ezel: een kleine kruidenierswinkel waar alles lokaal is! U vindt er speciaalbieren, verschillende kazen uit de regio, gerookte worstjes, honing, jam, appelsap..... en nog veel meer! Maak ook van de gelegenheid gebruik om uw smaakpapillen te verwennen met een kleine zoete of zoute pauze, al naar gelang uw wensen.
Le Vieux Soiron: voor een gastronomische pauze in een vriendelijke sfeer. Het restaurant biedt traditionele Belgische en Franse gerechten.
Bent u van plan Soiron te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.