• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Luxemburg, te midden van bossen, weiden en velden, is in Sohier, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een typisch gebouwenpatrimonium bewaard gebleven.

Een bloemrijk patrimonium

Tussen de Famenne en de Ardennen bevindt zich in Sohier een brede straat met huizen in een open landschap. Het dorp heeft veel erfgoedschatten:

  • Een oude school
  • De Sint-Lambert Kerk
  • Een imposant kasteel

In het voorjaar pronkt het dorp, dat ook het label "Plus Beau Village Fleuri" draagt, met prachtige kleuren op de gevels en bloemperken vol bloemen.

Een interpretatieparcours laat je met behulp van didactische panelen het dorpje en de schatten ontdekken.

Niet te missen evenementen

  • In februari: het weekend voor speciale bieren
  • Elke andere maand van april tot september, op zaterdag: markt ter ere van de lokale ambachten en de lokale producten.

Een lekkere pauze

Het Atelier des Sens in Wellin (4 km van Sohier) biedt traditionele gerechten in een elegante retro-sfeer. Je kunt er zelfs overnachten.

Ben je van plan om Sohier te bezoeken? Download dan de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden