pdf

Sohier - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

Gemeente Wellin (Provincie Luxemburg)Fagne-Famenne
Met zijn goed onderhouden of gerenoveerde traditionele huizen - waaronder dertien hoeves - straalt Sohies kwaliteit en eenheid uit. Het merendeel van de huizen stamt uit de 19de eeuw en is opgetrokken in kalksteen. Het straatbeeld is uitnodigend door de speelse inplanting van de woonvolumes met hun bijgebouwen, de voortuinen die uitgeven op de straat en de perfect onderhouden open ruimte. Het kasteel, de school en de pastorie verrijken en onderstrepen het straatbeeld.
Rondleidingen mogelijk.

Vereniging Les Plus Beaux Villages de Wallonie

De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk. Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met jou te willen delen.
© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.