• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In Ragnies, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, niet ver van Thuin liggen grote en mooie kalksteen- en baksteenboerderijen en de distilleerderij van Biercée.

Landelijk erfgoed

Gelegen in een landelijke omgeving aan de oever van een beekje, wordt dit pittoreske dorpje gekenmerkt door de aanwezigheid van grote boerderijen aan de rand van het dorp. La ferme du Chêne biedt animatie en proeverijen rond het thema van de Middeleeuwen aan. Bij de ferme de l'Escafène vind je een biologische slagerij.

In het centrum van Ragnies bevindt zich de Saint-Martin kerk die geklasseerd is en meermaals werd gerenoveerd met behoud van delen van de Romaanse stijl. Duw de deur open om de prachtige barokke eikenhouten koorstoelen en de zitrijen bij de ingang van het koor te ontdekken.

Bezienswaardigheden in Ragnies en omgeving

Je kunt:

Ben je van plan Ragnies te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden