pdf

Ragnies, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië | Provincie Henegouwen

  • De mooiste dorpen van Wallonië

In Ragnies, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, niet ver van Thuin liggen grote en mooie kalksteen- en baksteenboerderijen en de distilleerderij van Biercée.

Landelijk erfgoed

Gelegen in een landelijke omgeving aan de oever van een beekje, wordt dit pittoreske dorpje gekenmerkt door de aanwezigheid van grote boerderijen aan de rand van het dorp. La ferme du Chêne biedt animatie en proeverijen rond het thema van de Middeleeuwen aan. Bij de ferme de l'Escafène vind je een biologische slagerij.

In het centrum van Ragnies bevindt zich de Saint-Martin kerk die geklasseerd is en meermaals werd gerenoveerd met behoud van delen van de Romaanse stijl. Duw de deur open om de prachtige barokke eikenhouten koorstoelen en de zitrijen bij de ingang van het koor te ontdekken.

Bezienswaardigheden in Ragnies en omgeving

Je kunt:

Ben je van plan Ragnies te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.