pdf

Our, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

Het prachtige dorp Our bekoort door zijn typisch Ardense zandstenen gebouwenen zijn geklasseerde Sint-Laurentskerk. Vele wandelingen of fietstochten laten je genieten van de groene en bosrijke landschappen. Het is ook een gastronomisch dorp met de vestigingen van chef-kok Maxime Collard maar ook de originele Chariot à fondue.

Bewaarde gebouwen en natuur

Omringd door een lus van de Our, een zijrivier van de Lesse, is Our een charmant dorp in de provincie Luxemburg. Het herbergt oude lage huizen, met typische lokale architectuur, gemaakt van zandsteen. Aan weerszijden van het dorp kruist een stenen brug in halve maanvorm de Our. In het centrum van een van de 'Mooiste Dorpen van Wallonië' staat sinds 1983 de kleine Saint-Laurentkerk op de monumentenlijst.

Fietsen en wandelen

De vallei en de omliggende bossen zijn een bevoorrechte omgeving voor de vele wandelingen vanuit het centrum. Wandelaars en fietsers halen er hun hartje op!

Een gastronomisch dorp

Tot slot is Our ook een gastronomische tussenstop met restaurants zoals La Table de Maxime of van chef Maxime Collard die heerlijke momenten beloven. Hij biedt ook accommodatie in het dorp. Een origineel concept is de Chariot à fondue met heel wat leuke verrassingen. Deze kar voortgetrokken door Ardense paarden neemt je mee voor een tocht door de natur, terwijl je geniet van een heerlijke fondue met regionale producten.

Van plan om Our te bezoeken? Download dan de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.