• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In een landschap met de zachte glooiingen van het Land van Herve bevindt zich Olne, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Geschiedenis en industrie

De rust van Olne staat in schril contrast met de drukte die er ooit heerste. Vroeger waren het de arbeiders uit de kalksteengroeves, de aardewerk-ambachtslieden, de stoffenverkopers en vooral de kleermakers uit dit dorpje die voor leven in de brouwerij zorgden. De gebouwen in Mosaanse renaissancestijl uit de 17e en 18e eeuw, die bestaan uit baksteen en steen, stammen af uit deze periode.

Wandelingen in de glooiingen

Midden in de weilanden en boomgaarden van het Land van Herve is Olne het ideale vertrekpunt voor een wandeling. Een twaalftal bewegwijzerde wandelingen laten je deze prachtige streek ontdekken (kaarten verkrijgbaar bij het gemeentebestuur en het Huis voor Toerisme van het Land van Herve).

Lokale specialiteiten

  • Proef de lèv'gos, een zoete bloedworst met krenten die typisch zijn voor de regio.
  • Enkele kilometers verderop, in het oude station van Herve, neemt l'Espace des Saveurs et Découvertes je mee op een virtuele reis doorheen het hart van de dorpen. Je ontdekt lokale producten en een onverwacht erfgoed.

Ben je van plan om Olne te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden