• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Luxemburg biedt Ny, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een traditionele habitat van stenen en talrijke fonteinen en een molen.

Laat je meeslepen door de ongelooflijk rustige en rustgevende sfeer van dit prachtige dorp.

Een dorp van stenen en water

Tussen de Fagne-Famenne en de Ardennen houdt Ny een traditionele stenen architectuur in stand met vakwerk en bakstenen gevels.

Bezienswaardigheden

  • de neogotische kerk
  • de imposante geklasseerde kasteelhoeve die in de 2e helft van de 17e eeuw gebouwd werd
  • de molen die nog steeds een prachtig rad heeft. De oorsprong ervan gaat terug tot de 14e eeuw
  • de fonteinen en waterbakken uit de 18e en 19e eeuw
  • de Grotten van Hotton: ga meer dan 65 meter naar beneden en ontdek de buitengewone variëteit aan vormen en kleuren van de ondergrondse wereld.

Een gastronomische pauze

In Hotton verwelkomt restaurant brasserie Le Jacquemart je voor een heerlijke maaltijd die voornamelijk met lokale Waalse producten bereid zijn.

Ben je van plan om Ny te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden