• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Nobressart, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, ligt in Belgisch Lotharingen en heeft prachtige voorbeelden van traditionele woningen in de regio bewaard, zoals een oude molen of een voormalig gemeentehuis.

Tussen de Ardennen en Lotharingen

In dit dorp aan de rand van de Ardennen liggen kleine buurten verspreid in clusters rond de hoofdstraat. De kerk van Saint-Jean-Baptiste kijkt uit over het geheel.

De gepleisterde gevels in de lichte kleuren die typisch zijn voor Lotharingen geven een indruk van grote zachtheid. Onder deze gebouwen:

  • de voormalige keizerlijke molen
  • de school en het oude gemeentehuis
  • mooie authentieke boerderijen

Het dorp wordt doorkruist door de Nobressart en zijn zijtakken.

Niet te missen:

  • De Trail van de Elchertoise: een race die elk jaar in maart plaatsvindt vanuit Nobressart.
  • Le Carnard d'O, een dorpskruidenier waar je enkele lokale specialiteiten kunt vinden: worsten, kazen, wijnen, quiche lorraine, eendenborst...

Ben je van plan Nobressart te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden