• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Henegouwen vind je in het dorp Montignies-sur-Roc, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, oude stenen, geplaveide wegen, het plein en huizen in de "Doornikse stijl".

In het hart van het Natuurpark Les Hauts-Pays

  • In Montignies-sur-Roc loopt een oude Romeinse weg en stroomt de rivier La Petite Honnelle.
  • In het centrum staan op de mooie Place Fulgence Masson veel bomen. De plaats wordt omringd door huizen in Doornikse stijl, afwisselend van steen en baksteen.
  • Bewonder het Kasteel van baron de la Motte Baraffe in een klassieke stijl. Dit kasteel werd heropgebouwd in de late 17de eeuw. De oude molen, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en haar artificiële grot zullen je zeker bevallen.
  • Vele wandelpaden en oude trappen verbinden het hoge met het lage gedeelte van het dorp

Een beetje sport

Wandel over een van de bewegwijzerde routes om het natuurlijke en culturele erfgoed van de regio te ontdekken en profiteer van de grote verscheidenheid aan landschappen.

Ambachtelijk dorp

Ontdek de lokale ambachtslieden in Montignies:

Je vindt er ook keramiekwerkplaatsen: La Roquette, Plat Caillou et la Céramique de Dour.

Ben je van plan Montignies-sur-Roc te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden