pdf

Montignies-sur-Roc, een van de mooiste dorpen van Wallonië

  • Montignies-sur-Roc, een van de mooiste dorpen van Wallonië
  • Brasserie Abbaye des Rocs - Montignies-sur-roc - Honnelles - Henegouwen
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In het hart van het Natuurpark des Hauts-Pays vind je het dorp Montignies-sur-Roc. Ga op ontdekking naar zijn onmiskenbare charme en rijkdommen.

Oorspronkelijk dateert Montignies-sur-Roc, dat bekendstaat als de parel van het Natuurpark Les Hauts-Pays, van tien eeuwen geleden. Het dorpje heeft zijn naam te danken aan de rots waarop de Onze-Lieve-Vrouwekerk staat.

Dit dorpje nodigt zijn bezoekers uit om een van de vele wandelpaden en de oude trappen, die het lage met het hoge gedeelte van het dorp verbinden, te nemen. Tijdens je zoektocht naar de rijkdommen van dit dorp kom je een oude molen en de vallei van de Petite Honnelle (een echt botanisch paradijs) tegen, alsook religieus erfgoed met de Onze-Lieve-Vrouwekerk en haar artificiële grot, de Calvaire, de Kapel van Rosaire, het oude kerkhof en de Onze-Lieve-Vrouwekapel van Cambrai.

Het bekende kasteel van baron de la Motte Baraffe zal zeker de aandacht van de wandelaars trekken. Dit gebouw in typische Doornikse stijl dat dateert uit de late 17de eeuw bevindt zich op de plaats waar in de 16de eeuw een feodaal kasteel stond.

Kom dit mooie, landelijke en authentieke dorpje ontdekken in het hartje van Henegouwen.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.