pdf

Mirwart, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

Te midden van prachtige bossen lijkt dit dorp door de tijd gespaard te zijn gebleven. De oude stenen of vakwerkboerderijen en het kasteel hebben een pittoreske charme. Het Provinciaal Domein, met zijn vijvers en bos, toont je een beschermde natuur.

Een authentiek Ardens dorp

Omringd door bossen en de Lhomme, is Mirwart een bewaard gebleven dorp in de Ardennen. Het herbergt vele kleine boerderijen en oude boerderijen die hun voorouderlijke kenmerken hebben behouden: vakwerkhuizen, oude stenen en oude bakstenen... Aan het einde van de hoofdstraat staat een imposant kasteel, nu geklasseerd. Het fort, oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, is door de eeuwen heen aangepast en herbouwd. 

Het Provinciaal Domein

Lager gelegen in het dorp bevinden zich de visvijvers van het Provinciaal Domein. Ze zijn uitgerust om bezoekers te ontvangen. Met behulp van didactische panelen kunnen ze de fauna en flora langs de waterkant ontdekken. De site is ook een populaire plek voor vissers. Er wordt forel geproduceerd voor het uitzetten op de Ardense rivieren. De bosrijke omgeving biedt ook wandelingen om de natuur en het lokale erfgoed te ontdekken.

De ijskelder, een verborgen erfgoed

Ontdek na je wandeling in het bos, een buitengewone ijskelder! Deze vriezer dateert uit de 19e eeuw. Het is een holte gegraven in de rots waar in de winter gesneden ijs werd opgeslagen om voedsel te bewaren. Nu zijn het de dwergvleermuizen die profiteren van de grote koeler voor hun winterslaap!

Lekker eten

L'Auberge du Grangousier, met zijn schuur, zware eiken balken en rustieke decoratie, is een plek die authenticiteit ademt! Hier geniet je van een verfijnde gastronomische keuken (BIB Gourmand), in een gezellige sfeer waar je je snel thuis zult voelen.

Ben je van plan Mélin te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.