pdf

Lompret, een van de mooiste dorpen van Wallonië

  • De mooiste dorpjes van Wallonië - Lompret - klokken - natuur - blauwe hemel - landschap
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Aan de oevers van de rivier werd Lompret gevormd in de voetsporen van het oude feodale kasteel. Het heeft nog steeds zijn 18e- en 19e-eeuwse silhouet en habitat. Ontdek het groen aan de rand van het dorp en de opmerkelijke bomen tijdens een wandeling. Een oase van rust die een bezoek waard is!

Een dorp tussen water en groen

Niet ver van Chimay, in een meander van de Eau Blanche, is Lompret al een hele tijd bewoond. De site werd ooit bewoond door een Gallische vesting, daarna een Romeinse vesting en tenslotte een feodaal kasteel, waarvan er vandaag de dag nog maar een paar ruïnes over zijn. Midden in een groene omgeving heeft het dorp vele opmerkelijke bomen, waaronder taxusbomen. Laat je meeslepen door de sfeer van het dorp en ontdek de lange stenen huizen uit de 18e en 19e eeuw, de prachtige 18e-eeuwse brug en het religieuze erfgoed.

De Aquascoop van Virelles

Lompret is een dorp dat oog heeft voor de natuurlijke omgeving, zoals blijkt uit de projecten voor het behoud van de biodiversiteit en de aquascoop van Virelles. De aquascoop, op 3 km van het dorp, is een natuurcentrum gelegen aan de oevers van het meer van Virelles. De ontdekkingsruimte en de openluchtroute nemen je mee op ontdekkingstocht naar een rijke en ongerepte natuur.

Veehouderij en behoud van de biodiversiteit

De fokkerij van la Petite Suisse is een vriendelijke plek, gerund door Hugues. Hij zal zijn passie voor vee met je delen en je kennis laten maken met verschillende runderrassen. Wandel door het dorp om ze te ontdekken en sluit je bezoek af met een proeverij van lokale specialiteiten. Tijdens de ontdekking van deze fokkerij kom je meer te weten over een milieuproject en een burgerinitiatief onder leiding van Hughes!

De natuursite van Le Franc Bois

Op de steile hellingen herbergt deze uitzonderlijke erfgoedsite vele schatten van fauna en flora. De site telt een groot aantal taxusbomen, een boom die zelden in onze streken voorkomt.

Een gastronomisch adres aan de rand van het water

Het restaurant L'Eau Blanche heet je welkom aan de rand van het riviertje waaraan het zijn naam dankt. Geen verfijning op de kaart, maar lekkere gerechten zoals je ze thuis eet met je gezin, in een vriendelijke sfeer en in een prachtige omgeving. De chef-kok biedt onder andere een lokale specialiteit aan: de escavèche. Om absoluut te proeven! Een pauze op het terras van het restaruant, aan de rand van de rivier, vergezeld van een prachtige zonnestraal... Wat wil je nog meer?

Ben je van plan om Lompret te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.