• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Luik domineert Limbourg, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, de regio vanaf de rotsen. In dit voormalige fort is het goed om door de straten en op de Place Saint-Georges te wandelen.

Bewaard erfgoed

Deze vesting was strategisch aan de oever van de Vesder gelegen tussen het wallenlandschap van Herve en het Ardens massief. De vesting was vroeger de hoofdstad van het voormalige Hertogdom Limburg en stond bekend als oninneembaar.

Het behouden gebleven centrum is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië, net als veel van zijn monumenten:

  • de gotische kerk van Saint-Georges die deel uitmaakt van een architecturaal erfgoed dat je onderdompelt in de middeleeuwen.
  • het vredegerecht en de Espace ARVÔ, die een schaalmodel van het dorp in 1632 voorstelt
  • kastelen
  • de fontein van de Maagd

Fijnproeverspauze

Op het hoofdplein, centraal in de middeleeuwse stad, biedt de Brasserie Saint-Georges je een ruime keuze aan verrukkelijke streekgerechten, evenals een bierkaart met meer dan 100 speciale bieren.

Ben je van plan om Limbourg te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden