• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Namen, nabij Maredsous, onthult Falaën zijn architecturaal erfgoed van stenen.

Een landelijk erfgoed

In de Naamse Condroz ligt het dorp Falaën, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. De kalkstenen huizen zijn gebouwd rond de centrale kerk.

Onder de oude gebouwen bevinden zich:

  • de meisjesschool
  • de smederij
  • de brouwerij,

Op enkele meters afstand bevindt zich een imposante geklasseerde kasteelboerderij. Ze werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft haar defensieve aspect met hoektorens behouden. De ophaalbrug die ooit over de gracht lag, is vervangen door een brug met drie bogen.

In de omgeving

Op een steenworp afstand van Falaën vind je deze prachtige ontdekkingen:

  • De Abdij van Maredsous : het startpunt voor wandelingen. Na je wandeling kan je kazen en streekbieren proeven. 
  • De rit in een spoorwegfiets: een buitengewone activiteit op de oude spoorlijn die van Falaën via Maredsous naar Warnant gaat.
  • De ruïnes van het Kasteel van Montaigle, Belangrijk Erfgoed van Wallonië: een oude residentie van de graven uit de 14e eeuw op een rotsachtige uitloper.

Ben je van plan om Falaën te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden