pdf

Fagnolle, een van de Mooiste Dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

In een groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving is Fagnolle een klein pittoresk dorpje in de Naamse Fagne. Ontdek het geklasseerde erfgoed, de agrarische gebouwen, de charme van de straten en het charmante uitzicht op de omliggende natuur.

Niet ver van Viroin ligt Fagnolle, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, dat de landelijke architectonische traditie van de 18e en 19e eeuw weerspiegelt. Ontdek geklasseerde plaatsen zoals de 16e-eeuwse Saint-Martin en Saint-Jacques de Compostelle-kerk, het Baljuwhuis of het washuis. De stenen en leisteen huizen staan op de zuidelijke helling van de vallei, terwijl de vele oude boerderijen in de omgeving getuigen van de belangrijke landbouwactiviteit van Fagnolle. Lager gelegen, geïsoleerd in de vlakte, staan de ruïnes van het Kasteel van Fagnolle.

In de omgeving

De ondergrondse galerijen van Philippeville

In de 17e eeuw liet de militaire ingenieur van Louis XIV Vauban de vesting van Philippeville verbouwen. Dit resulteerde in de creatie van 10 km . Bezoek een deel van deze galerijen en ontdek de geschiedenis van de stad en de regio.

De Brasserie des Fagnes in Mariembourg

Betreed de wereld van de Brasserie des Fagnes de Mariembourg en ontdek 150 jaar technologische ontwikkelingen in de bierproductie. Probeer ook de speciale brouwsels die evolueren volgens de seizoenen.

De Stoomtrein der Drie Valleien

Geniet van een reis terug in de tijd met een echte stoomtrein die je meeneemt op ontdekking naar de valleien van de Viroin. De Stoomtrein der Drie Valleien verbindt de stations Mariembourg en Treignes. Tijdens je reis zal je ongetwijfeld verleid worden door de charme van de pittoreske landschappen van een van de mooiste spoorwegnetten van Europa. Maak je ontdekkingstocht compleet met een bezoek aan het Stoomtreinmuseum van de drie valleien.

Ben je van plan om Fagnolle te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.