• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de Naamse Condroz biedt Chardeneux, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een bewaard gebleven landelijke omgeving, stenen gebouwen, leuke activiteiten en heerlijke adresjes om te eten.

Erfgoed om te ontdekken

Op de zuidelijke helling van een bergkam, wordt het dorp begrensd door een klein beekje waarover een brug is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw. Dankzij de trap konden de wasvrouwen de rivier bereiken.

Als je door Chardeneux loopt, word je gecharmeerd door de traditionele 18e en 19e-eeuwse gebouwen uit kalksteen en leisteen.

Landelijke en originele activiteiten

  • Chardeneux is de enige plaats in Wallonië waar "Blueberries", Amerikaanse bosbessen, worden geteeld. Als het weer het toelaat, kan je deelnemen aan de jaarlijkse oogst!
  • Een paar kilometer verderop, in Heure, kan je een partijtje boerderijgolf spelen, een spel tussen twee teams in het midden van de weilanden. 

Voor de lekkerbekken

  • Verkooppunten van lokale producten: Li Berôdi et boucherie Bebette
  • Restaurants: La Ferme des Oliviers in Bende

Ben je van plan om Chardeneux te bezoeken? Meer informatie bij  . Download de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden