• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Celles, verscholen in de heuvels, is een echt juweel van de Naamse Condroz. Ontdek zijn kasteel, zijn Romaanse collegiale kerk, zijn fontein, zijn stenen huizen en zijn kwaliteitsrestaurants!

Rijk erfgoed

Het mooi beboste en bloemrijke Celles wordt doorkruist door een beekje. In het hart van het dorp staan stenen gebouwen.

Niet te missen

  • De Saint-Hadelinkerk is een prachtig staaltje van Romaanse bouwkunst en is geklasseerd als Belangrijk Erfgoed van Wallonië
  • Op de heuvel biedt de Saint-Hadelinhermitage een prachtig uitzicht dat de omweg waard is! Om de hermitage te bereiken, neem je de kruisweg met een artistieke interventie.
  • De Grote Fontein
  • De Duitse tank "Panther", een souvenir van de #link [taxonomie_term|2958|Slag om de Ardennen]
  • Het prachtige feodale Kasteel van Vêves

Adresjes om te eten

Verschillende kwaliteitsrestaurants laten je kennismaken met de lokale gastronomie. La Clochette, Le Fenil, Le Bistrot de l'Atelier salé of Le Saint-Hadelin zullen jouw smaakpapillen in de loop van de seizoenen in vervoering brengen. Bij sommigen kan je ook overnachten.

Ben je van plan Celles te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Contact

Rue Saint Hadelin 2,5561Celles
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden