• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Barbençon in de provincie Henegouwen is een van de Mooiste Dorpen van Wallonië met een rijk ambachtelijk en cultureel verleden.

De charme van oude stenen

Als voormalige bakermat van de glas- en marmeractiviteit van de streek, laat het mooie dorp Barbençon je niet onverschillig. De huizen in het historische hart vormen een opmerkelijk geheel van erfgoed.

Bezienswaardigheden

  • de Sint-Lambertuskerk, een gebouw in gotische – en renaissancestijl, dat duidelijk een stille getuige is van het rijke verleden van het dorp
  • de vele historische boerderijen die je meenemen naar enkele eeuwen terug
  • het meer van Barbençon, een echte oase van rust, waar je kan hengelen en je een prachtig zicht hebt op het kasteel
  • de brasserie du lac met een eenvoudige maar kwalitatieve gerechten

Feestelijk dorp

  • De nachtclub van La Locomotiv, waar regelmatig bekende headliners komen optreden.
  • Het Vreugdevuur, gehouden op de zondag na Vastenavond 
  • De processie "Notre Dame des Lumières", 15 augustus, door de Zouaves pontificaux van Thuin

Ben je van plan om Barbençon te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden