Exporteer naar Export Pdf Export xls

Musea en ontdekkingen

0 Resultaten

Op zoek naar een rijk en vaak onvermoed cultureel erfgoed? Dan bent je in hier aan het goede adres. Ontdek hoe creatief ze in  Wallonië en de Ardennen zijn.

Het erfgoed en de kunstenaars kennen een verbazende en wereldwijde uitstraling. Er is een uitzonderlijk museumaanbod dat voortdurend wordt vernieuwd. Aan de top staan kunstmusea zoals Le Grand Curtius en sites die gewijd zijn aan wetenschap en technologie zoas het Pass of het Euro Space Center

Wallonië wil ook graag de erfenis van zijn industriele verleden met je delen. Daarvan getuigen onder de mijnsites Blegny-Mine, Le Bois du Cazier en Le Bois-du-Luc of de site van de hydraulische scheepsliften van het Centrumkanaal. Al deze parels zijn overigens door UNESCO opgenomen als Werelderfgoed.

Mis ook het culturele aanbod van de dorpen niet, waar fiere kastelen verrijzen zoals in Modave en in Vêves, indrukwekkende burchtruïnes zoals in Bouillon en La Roche, abdijen waar de tijd is blijven stilstaan zoals in Maredsous en Orval, of machtige citadellen zoals in Namen en Dinant.