• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Afspraak in Redu in de provincie Luxemburg. Dit educatieve museum brengt meer dan 300 werken samen, van de Renaissance tot de hedendaagse tijd. 

In het hart van het Boekendorp

MUDIA ontvangt je in een voormalige pastorie die heringericht is in het centrum van het dorp Redu.

Begrijpen, leren en plezier maken zijn de 3 sleutelwoorden van dit unieke kunstmuseum. De bezoekers gaan actief op ontdekking langs een leuke, digitale en hoogtechnologische route.

De video's, interactieve borden, spelletjes en leuke tests die verspreid zijn over de 20 zalen, laten jou de kunst en haar evolutie op een andere manier bekijken... en je kinderen ook!

7 eeuwen kunstgeschiedenis

Veronese, Brueghel, Bosch, Toulouse-Lautrec, Spilliaert, Van Dongen, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck... Je kan er meer dan 300 meesterwerken uit Belgische en internationale privécollecties bewonderen.

Alle kunstsoorten worden in de kijker gezet: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, stripverhalen, fotografie of film.

De troeven van MUDIA

  • een bezoekersgids
  • een uniek spel dat de artistieke collectie verbindt met het dorp Redu, zijn erfgoed, bibliotheken, restaurants...
  •  in het gastronomische café en de delicatessenzaak kan je heerlijke producten proeven in het originele kader van een amateurbibliotheek.

Onze favoriet
Probeer zelf de pointillismetechniek uit en kleur een personage van een schilderij van Seurat in op een tablet!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt

Voorzieningen

Bar - Cafetaria

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden