Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Rondleiding en ontdekking
  • Industrieel erfgoed

De gieterij van Tellin vormt het belangrijkste klokkenerfgoed van België. De site is industrieel erfgoed en neemt je mee naar de verloren wastechniek, de houtenbovenloopkraan en de reverbeeroven.

De oude klokkengieterij Causard-Slegers begon haar activiteiten in 1832. Dankzij haar ligging aan de route die de postkoetsen volgden van Frankrijk naar Duitsland, kende de gieterij een belangrijke economische bloei. In 1970 sloot de gieterij haar deuren.

Leverancier van duizenden klokken

Van 1830 tot 1970 werden in het atelier van de Val des Cloches duizenden klokken gegoten volgens een oude techniek. De fabriek van Tellin voorzag meer dan 500 Belgische parochies van klokken: de kathedraal van Luik, de Saint-Paulinkerk van Trier, de abdijkerk van Maredsous en de grote torenklok van de kathedraal van Luxemburg.

In de praktijk

  • rondleiding
  • film waarin alle stappen van het productieproces van een klok besproken worden
  • voor groepen kinderen kan het bezoek op aanvraag aangevuld worden met animaties

Kom naar Tellin en ontdek het werk van de meestersmelters, de klokkenkunst en de symboliek van de klokken!

Contact

Gesloten op 26/02/2021
Val des Cloches 129a,6927Tellin
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 0:30
Maximumduur : 1:30

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden