• Bijeenkomst

Ontdek het Fête du Cabu, een feest uit de tuinbouwtraditie dat teruggaat tot de 19e eeuw. Tijdens dit traditionele Gaumse feest wordt de witte kool gevierd. In het eerste weekend van augustus vindt in Mussuy-la-Ville de volgende editie plaats.

In Mussy-la-Ville is het Fête du Cabu het hoogtepunt van de zomer. Het is een feest uit de tuinbouwtraditie dat teruggaat tot de 19e eeuw, en wordt gehouden ter ere van de beroemde witte kool, in de volksmond ook wel "cabu" genoemd.

Op het programma

Je had het waarschijnlijk al door: de witte kool is de rode draad tijdens dit feestweekend. Meer dan 700 kg kool wordt versneden om zowat 1250 maaltijden op te dienen. Kom dus zeker de "cabu roussi au gigot d'agneau" proeven, witte kool met schapenbout. Er zijn ook verschillende randactiviteiten, zoals een rommelmarkt, kinderanimatie, ritjes met de paardenkoets, concerten en muzikale animatie. 

Het hoogtepunt van het weekend

Mis vooral de beroemde wedstrijd "Roi du Cabu" niet en kom kijken wie de meeste kool kan eten. Kan jij zowat 3 kg cabu roussi in minder dan 20 minuten naar binnen spelen?

Kom zeker naar dit gezellige feest in het hartje van de Gaumestreek, het is helemaal gratis!

Dit feest vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van augustus.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden