• Bijeenkomst

Ontdek het Fête du Cabu, een feest uit de tuinbouwtraditie dat teruggaat tot de 19e eeuw. Tijdens dit traditionele Gaumse feest wordt de witte kool gevierd. In het eerste weekend van augustus vindt in Mussuy-la-Ville de volgende editie plaats.

In Mussy-la-Ville is het Fête du Cabu het hoogtepunt van de zomer. Het is een feest uit de tuinbouwtraditie dat teruggaat tot de 19e eeuw, en wordt gehouden ter ere van de beroemde witte kool, in de volksmond ook wel "cabu" genoemd.

Op het programma

Je had het waarschijnlijk al door: de witte kool is de rode draad tijdens dit feestweekend. Meer dan 700 kg kool wordt versneden om zowat 1250 maaltijden op te dienen. Kom dus zeker de "cabu roussi au gigot d'agneau" proeven, witte kool met schapenbout. Er zijn ook verschillende randactiviteiten, zoals een rommelmarkt, kinderanimatie, ritjes met de paardenkoets, concerten en muzikale animatie. 

Het hoogtepunt van het weekend

Mis vooral de beroemde wedstrijd "Roi du Cabu" niet en kom kijken wie de meeste kool kan eten. Kan jij zowat 3 kg cabu roussi in minder dan 20 minuten naar binnen spelen?

Kom zeker naar dit gezellige feest in het hartje van de Gaumestreek, het is helemaal gratis!

Dit feest vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van augustus.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden