• Folklore en traditie

Les Chevaliers d'Emines nodigen je uit op een groots volksfeest: het Carnaval van de Draak. 

De legende van de ridders en de draak

Les Chevaliers d' Emines is een folkloristische groep die sinds 2002 het Carnaval van de Draak organiseert. De legende van de Chevaliers d' Emines en hun draak Fashoom stamt uit deze streek waar negen lokale mannen de krachten bundelden om de bevolking van de draak Fashoom te bevrijden. Deze draak die uit het niets was gekomen, had het enige drinkwater van het dorp overgenomen. Na enkele dagen van felle gevechten slaagden de Chevaliers d' Emines erin om Fashoom met de hulp van de kinderen weg te houden.

Maar deze op wraak beluste draak komt elk jaar tijdens dezelfde periode terug om de plaats in bezit te nemen en de dorpelingen te beroven. Vandaag zijn bijna 45 ridders, begeleid door hun dames en kinderen, klaar om de draak te verwelkomen...

Carnaval in het teken van het vuur

Een weekend lang wordt het dorp Emines getransformeerd tot een groots volksfeest dat door iedereen gedeeld wordt, waar iedereen op gelijke voet staat.

Er staat je een vurig programma te wachten: ga op vrijdag naar de fuif van de jeugdclub van Emines. Op zaterdagmiddag mag je de kindercarnaval niet missen met ridderlijke spelletjes, geanimeerd door de ridders. Op zondag beleef je de carnavalsoptocht in de straten van Emines. De festiviteiten eindigen met een vuurshow, vuurwerk en het grote vreugdevuur.

Kom dit prachtige feest meevieren!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van vrijdag 04 tot 06 februari 2022.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden