• Folklore en traditie

Dit carnaval vindt zijn oorsprong in een klein, atypisch en vertederend personage genaamd Gugusse. Kom er meer over te weten in Marche-en-Famenne.

Gugusse is echter niet het enige personage dat deelneemt aan het carnaval op Vette Zondag.

Als je wat dieper graaft in de geschiedenis van de hoofdstad van de Famenne hoor je ook een nogal verrassende legende over een Grosse Biesse ("groot beest" dat op een draak lijkt) die zijn naam aan het carnaval gaf!

Tot slot is het carnaval van Marche een prachtige mix van pittoreske personages, waaraan we ook de Grote Joris, de laatste openbare belleman in Marche en de Grote Mautchî, die voor 1995 Prins Carnaval heette, moeten toevoegen.

De geschiedenis van het carnaval in Marche is ook verbonden met de lokale verenigingen die sinds 1960 bij het carnaval betrokken zijn. 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden