Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Brouwerij

Ontdek het beroep van de ambachtelijke brouwer in de Brasserie des Eaux Vives in Romerée. Van mout tot proeverij, bier zal geen geheimen meer voor je hebben.

De Brasserie des Eaux Vives ligt in Romerée, een dorpje in de provincie Namen, tussen Philippeville en Givet. Het is een prachtige streek die doorkruist wordt door de route Arthur Masson en een prachtige RAVeL-weg.

La Mamzelle Bibiche

De meester-brouwers nodigen je uit om de Mam'Zelle Bibiche te ontdekken, een traditioneel ontwikkeld bier zonder toevoeging van kruiden of suiker. Het is een fris biertje met een aangename bittere smaak.

Je krijgt uitleg over de verschillende stappen in het brouwproces, van de mout, filteren, koken, fermenteren, flessen vullen en etiketten plaatsen. Een proeverij mag uiteraard ook niet ontbreken.

De brouwerij bevindt zich centraal in het dorp, op het dorpsplein. Het is een prachtig stenen gebouw uit 1737 dat volledig gerenoveerd werd en te boek staat als monumentaal erfgoed van België.

Je kan de brouwerij alleen of in groep bezoeken, tijdens het weekend van 11.00 tot 18.00 uur.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden