pdf

Tocht van het 'PICVerts' netwerk in de Boven-Lesse | Fietstochten in Wallonië

  • Tocht van het ‘PICVerts’ netwerk in de Boven-Lesse | Fietstochten in Wallonië
  • Fietstocht - natuur - Wallonië - Wellin - De Lesse
  • Fietstocht - natuur - Wallonië - Passerelle Maria - Wellin
  • Fietstocht - natuur - Wallonië - Passerelle Maria - Wellin
  • Fietstocht

In het Land van de Boven-Lesse volgen we een aangename en gemakkelijke RAVeL in een bosomgeving, langs de Lesse, in het hart van de Ardennen. 

Zodra we vertrekken, horen we de geluiden van de kabbelende rivier, die zich mengen met het gezang van de vogels. Het is echt boeiend om de wispelturige Lesse langs de RAVeL te volgen. De rivier ontspringt op het plateau van Paliseul en zijn tracé doorkruist geen enkele bewoonde zone. Van vervuiling is geen sprake in dit hoekje van de Ardennen ...

De weg langs de rivier is een feest voor de ogen. Deze voormalige tramlijn verbond tot 1958 Wellin met Graide. Vandaag is ze omgevormd tot groene weg voor wandelaars en fietsers. Kort voorbij de weg die naar Daverdisse leidt, fietsen we in het hart van het bos, deze keer langs de Almache, een bijrivier van de Lesse.

Hij brengt ons naar een houten brug. Aan de rand van het bos verschijnt Gembes, een gehucht dat rust en sereniteit uitstraalt, alsof het omringende bos het beschermt tegen de drukte van onze tijd.

Goed om te weten!

PICVerts is een samenhangend lokaal netwerk van gemeentelijke wegen voor niet-gemotoriseerde gebruikers (groene wegen, buurtwegen en paden), een perfecte aanvulling op de RAVeL.

Praktisch

Type route

RAVeL op een rotsachtige weg.

Type fiets

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad

Een parcours met eigen traject, zonder bijzondere moeilijkheden (26 km h/t)

Kinderen

Vanaf +/- 8 jaar.

Vertrek

In Neupont, Rue Les Glaumonts en aankomst aan de Pont des Rives in Porcheresse. Of omgekeerd als u het circuit in omgekeerde richting wilt volgen.

Bewegwijzering

Volg de blauwe borden van het netwerk PICVerts.

Parking

Ry des Glands en diverse parkingplaatsen langs de route Pierre Napoléon Bonaparte.

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Minimumafstand26 Km

Duur

Minimumduur2:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.