pdf

Félicien Ropsmuseum, gewijd aan de Belgische schilder en etser

Sinds 18 mei openen enkele attracties en musea opnieuw hun deuren voor het Belgische publiek. Nederlanders moeten nog even wachten tot de grens met België opengaat.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365

In het hart van het oude Namen toont het provinciaal Félicien Ropsmuseum je alle aspecten van het werk van de 19d-eeuwse Belgische kunstenaar Félicien Rops.

Bezoek en activiteiten

Het museum toont je de permanente collectie met een parcours en scèneopbouw die je een dynamische en volledige ontdekking biedt van het creatieve werk van Félicien Rops.  Alle belangrijke thema's, aangesneden door Rops, komen er aan bod (de vrouw, de liefde, de begeerte en de dood), vanaf het begin van zijn carrière als tekenaar van spotprenten in Brussel tot aan zijn tijd in Parijs.

Het museum biedt diverse diensten zoals begeleide bezoeken, tijdelijke tentoonstellingen en stages, audiogidsen, publicaties over de kunstenaar en zijn tijdperk, documentatiecentrum en filmclub met kunstfilms.

Bezoekers met specifieke behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina Access-i, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Er werden een aantal initiatieven genomen op vlak van toegankelijkheid aangepast aan bepaalde behoeften:

  • audiogidsen mogelijk
  • tablet aan de ingang met gebarentaal 

 

Prijs

Gratis de eerste zondag van de maand
Gratis:
- de eerste zondag van de maand
- kinderen jonger dan 12 jaar
- schoolkinderen provincie Namen en begeleidende leerkrachten (enkel tijdens schoolbezoeken)
- leden van de vzw Les Amis du Musée Rops

Praktische informatie

Duur

Minimumduur1:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Externe catering
  • Audiogids
  • Bibliotheek of documentatiecentrum
  • Educatieve dienst

Voorzieningen

  • Airco
  • Winkel/boetiek
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.