• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

De indrukwekkende esplanade waar nog de ruïnes van het kasteel staan, steken uit boven het bezienswaardige Rochefort.  De resten roepen herinnering op aan een zeer ruig Germaans Prinsdom. Dit fort uit de 11de eeuw heeft onderdak geboden aan beroemde families, zoals de Montaigu's of de la Marcks. Tegenwoordig staat dit feodale gebied open voor mensen die er graag op ontdekking gaan. Via aangegeven wandelingen zijn de overblijfselen van het kasteel te bezoeken. Je vindt er opgravingen, het archeologisch museum en getuigenissen van middeleeuwse en moderne tijden.
Het kasteel is tijdelijk gesloten wegens werkzaamheden. De locatie blijft wel toegankelijk voor groepen (15 personen) op reservering op +32 (0)496/61 71 45.
Moeilijke toegang voor mindervaliden.
Bereikbaarheid: E411, exit 22 (Rochefort).

Contact

Rue Jacquet,5580Rochefort
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Individueel - Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden