pdf

Kasteel van Waroux

  • Kasteel van Waroux
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

In de gemeente Ans herken je het kasteel van Waroux al van ver door de enorme spitstoren. Het kasteel van Waroux opent de poorten van Haspengouw en vormt ook meteen het hoogste punt van deze streek (182 m).

Het kasteel werd vermoedelijk gebouwd rond 1300, in de periode van het conflict met de Awans. Op het eerste gezicht ziet het kasteel van Waroux er duister uit en wekt het een oorlogssfeer op. De hoog opgetrokken, vijandige buitenmuren uit zand- en kiezelsteen, doorboord met enkele schietgaten, onthullen de feodale geschiedenis van dit fort. 

Het kasteel mag dan wel een monument uit het verleden zijn, maar het heeft zeker ook een moderne functie. Dit kasteel behoort tot het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en is voortaan ook toegankelijk voor bezoekers. Er worden namelijk grote tentoonstellingen georganiseerd, waar het publiek enkele artistieke hoogstandjes kan bewonderen.
Je kan het kasteel ook in groep bezoeken, wel enkel na reservatie via het nummer +32 (0)4/247 72 73.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.