Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Het Kasteel van Havré, van origine een zeer oud kasteel, ligt in de omgeving van de stad Bergen.

Van de 12de tot de 19de eeuw werd het uitgebreid en omgevormd door tal van families, vooral die van Edingen en die van Croÿ. Dit prachtige gebouw bestaat uit een grote binnenkoer, vier hoektorens waarvan de slottoren overdekt is met een bolvormige koepel en een gotische kapel. Het geheel is omringd door slotgrachten.

Het werd gerestaureerd door "Les Amis du Château des Ducs d'Havré", het kan bezocht worden en gehuurd worden voor privé-evenementen.

Rondleidingen om het kasteel te ontdekken enkel voor groepen en op reservatie. Kom van juni tot september de prachtige bloementuinen van het Kasteel van Havré bewonderen.

Er worden het hele jaar door tal van activiteiten georgainseerd waaronder een ambachtelijke kerstmarkt.

Rue du Château 30,7021Havré
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - FR

Acces

Met de auto: snelweg E19, afrit 22 Obourg / Mons Est

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden