pdf

Kasteel van Chimay: interactief bezoek, 3D-show, theater

  • Classification officielle d'une attraction en Wallonie : 3 soleils
  • 365
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Dit prachtige kasteel met een geschiedenis van meer dan 1000 jaar ligt vlakbij de Abdij van Scourmont waar het trappistenbier Chimay gebrouwen wordt.

Het Kasteel van Chimay werd gedurende 1000 jaar ononderbroken bewoond door de voorouders van de Prinsen van Chimay. Vier grote families hebben elkaar opgevolgd. Tijdens je bezoek ontdek je 5 belangrijke kamers in het kasteel: de grote hal, de zaal van de wachters, de portrettenzaal, de kapel in de middeleeuwse donjon en het theater.

Het theater werd in 1863 gebouwd en de decoratie ervan doet denken aan het theater dat Lodewijk XIV liet bouwen in het kasteel van Fontainebleau. Het staat onder monumentenzorg sinds 1958 en staat op de lijst van Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.

 

Interactief bezoek en muziek in het kasteel

Volg een rondleiding met een multimediatablet. Ontdek de bouwkundige elementen, de ornamenten, de kunstwerken en het meubilair. De commentaren zijn beschikbaar in het Frans, het Nederlands, het Engels en het Duits.

Bij elk onderdeel van je bezoek, kan je je eigen virtuele gids kiezen: ofwel de familie van Chimay ofwel het animatiefiguurtje Enguérrand de Chimay. Naast het bezoek met de tablet is er ook een 15 minuten durende 3D-voorstelling met speciale effecten in het theater van het kasteel. In het theater van het kasteel worden het hele jaar door concerten en recitals georganiseerd.

Praktisch

Tablets afhalen, boetiek en voorzieneingen in de "kleine huisjes" van het kasteel.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiltieit onder begeleiding.

Openingstijden

Van 06 april tot 15 november 2020.

Prijs

Kinderen van 0 tot 7 jaar: gratis (huur tablet: € 5). Senioren +60 jaar, grote gezinnen, studenten en mensen met beperkte mobiliteit: € 7

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur01:30
Maximumduur01:30

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Audiogids
  • Rondleiding voor groepen
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.